Sarlota cu caise si ciocolata

Printeaza

Sarlota cu caise si ciocolata din: foi gelatină, cremă de brânză, lămâie, zahăr pudră, frişcă lichidă, caise, pişcoturi, zahăr vanilat, oua, apa, aşchii de ciocolata.

Sarlota_cu_caise_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 2 plicuri foi gelatină
  • 500 g cremă de brânză
  • 1 lămâie
  • 150 g zahăr pudră
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 10 caise
  • 30 pişcoturi
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 3 gălbepuşuri
  • 100 ml apă
  • aşchii de ciocolată

Mod de preparare:

Pui foile de gelatina înmuiate în 100 ml de apă. Spgli caisele şi le tamponezi’cu şervete absorbante.

Le scoţi sâmburii, după care le tai sferturi.

Intr-o formă de tort cu pereţii detaşabili aşezi pişcoturile pe margine, unul lângă altul.

Se­parat, freci gălbenuşurile, cu zahărul vanilat, la foc mic. Dai deoparte şi pui gelatina hidratată.

Amesteci crema de brânză cu zahărul, coaja şi sucul de la lămâie.

Baţi frişca până se încheagă şi o încorpo­rezi în crema de brânză. Dai compoziţia la rece.

Pui gălbenuşurile în compoziţia scoasă de la frigider şi ames­teci.

Torni jumătate din cremă în formă, apoi adaugi câteva caise şi pişcăturile rămase.

Adaugi restul de cremă, ne­tezeşti şi dai şarlota la frigider câteva ore.

Scoţi prăjitura diitformă, o pui pe un platou, apoi de­corezi cu ciocolată şi felii de caise.

Sarlota cu caise si ciocolata

Sarlota_cu_caise_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.