Sarlota de ciocolata alba

Printeaza

Sarlota de ciocolata alba din: piscoturi, ciocolata, oua, lpate, amidon, zahar, compot.

Ingrediente:

  • 20 de piscoturi
  • 200 g ciocolată albă
  • 4 ouă
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 g zahăr
  • 200 ml compot de mere

 

Mod de preparare:

Sarlota de ciocolata alba: Amestecă ouăle cu zahărul până la omogenizare, apoi se adaugă amidonul. Toarnă laptele călduţ după care se pune la fiert, la bain-marie, până se îngroaşă ca o cremă.

Se ia de pe foc şi se pune ciocolata albă tăiată şi se amestecă până se obţine crema de şarlotă.

Tapetează cu folie transparentă o formă cu pereţi detaşabili. Pişcoturile se trec rapid prin compotul de mere şi se aşază în picioare, unul lângă altul.

Se toarnă jumătate din cantitatea de cremă în forma cu pişcoturi, se pune un strat de pişcoturi, se toarnă al doilea strat de cremă. Inveleşte cu marginile foliei şi se lasă la rece pentru 4 ore.

Se serveşte cu ciocolată albă trecută prin răzătoarea mare.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.