Sarlota cu afine si lamaie
PrinteazaSarlota cu afine si lamaie din: faina, unt, zahar, ou, budinca de vanilie, gelatina, lapte, portocala, rozmarin, praf de copt, sare, afine, lamaie.
- 250 g făină
- 150 g unt
- 75 g zahăr pudră
- un ou
- două plicuri cu budincă de vaniliie
- 5 g gelatină alimentară
- 700 ml lapte dulce
- o jumătate de portocală
- un fir de rozmarin
- un pliculeţ cu praf de copt
- sare
- 100 g afine
- lămâie
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat în puţin lapte. Firul de rozmarin se fierbee în lapte timp de cinci minute, apoi se scoate. Se adaugă praful de budincă dizolvat cu puţin lapte rece şi se amestecă până când s-a îngroşat compoziţia.
Se adaugă gelatina înmuiată, se amestecă pentru a se dizolva, ste ia de pe foc şi se lasă să se răceească. Intr-un vas mai mare se amestecă zahărul pudră, untul, oul şi un praf de sare. Se mixează, se adaugă praful de copt, sucul de la o jumătate de portocală şi făina.
Se frământă totul şi din aluatul obţinut se decupează cercuri cu un pahar. Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se coc.
Când s-au răcit, se umplu cu budinca puţin călduţă şi afinele şi se introduc la rece. Portocala se poate înlocui cu lămâie.
Poftă bună!
Arata apetisant sarlota cu afine si lamaie!