Sarlota cu ciocolata si frisca

Printeaza

Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua.

Ingrediente:Sarlota cu ciocolata si frisca

  • 250 g ciocolată
  • 200 ml frişca lichidă
  • 300 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 4 oua

Pentru servit:

  • 50 ml frişcă bătută
  • scorţişoară
  • mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după ce s-a topit, se adaugă untul tăiat cubulete. Se amestecă şi se pun gălbenuşurile pe rând. Se amestecă, se scoate de la bain-marie şi se lasă la răcit.

Se bat albuşurile spumă şi, când aceasta începe să se formeze, se adaugă cele 30 g zahăr. Se pune peste crema cu gălbenuşuri. Se bate frişca foarte rece şi se adaugă.

Se repartizează crema în forme şi se lasă 6 ore la frigider.

Se serveşte cu frişcă, mentă şi scorţişpără deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.