Sarlota cu ciocolata si frisca
PrinteazaSarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua.
- 250 g ciocolată
- 200 ml frişca lichidă
- 300 g zahăr
- 50 ml lapte
- 100 g unt
- 4 oua
Pentru servit:
- 50 ml frişcă bătută
- scorţişoară
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după ce s-a topit, se adaugă untul tăiat cubulete. Se amestecă şi se pun gălbenuşurile pe rând. Se amestecă, se scoate de la bain-marie şi se lasă la răcit.
Se bat albuşurile spumă şi, când aceasta începe să se formeze, se adaugă cele 30 g zahăr. Se pune peste crema cu gălbenuşuri. Se bate frişca foarte rece şi se adaugă.
Se repartizează crema în forme şi se lasă 6 ore la frigider.
Se serveşte cu frişcă, mentă şi scorţişpără deasupra.
Pofta buna!