Şarlotă cu cirese si kiwi

Printeaza

O reteta delicioasa de sarlota cu: faina, unt, smantana, sare, zahar pudra, oua, lapte, zahar vanilat, gelatina, frisca, kiwi, portocala, cirese confiate, topping de ciocolata.

Ingrediente foi:

  • 300 g făină
  • 125 g unt sau margarină
  • 125 g smântână
  • sare

Ingrediente cremă şi decor :

  • 10 linguri făină
  • 300 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 800 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic gelatină incoloră
  • puţină frişcă
  • bucăţi de kiwi
  • portoca­lă
  • cireşe confiate
  • topping de ciocolată

 

Mod de preparare:

Amesteci făina, sarea, smântână şi untul. Frămânţi un aluat pe care îl dai la rece pentru 1 h. Apoi împărţi aluatul în 2 şi îl coci pe dosul tăvii  10 min. Laşi foile să se răcească.

Pregăteşti crema aşa:

Fierbi laptele împreună cu gălbenuşurile, zahă­rul, făina şi amesteci mereu să nu se formeze cocoloaşe. După ce a fiert, adaugi gelatina pusă, în prealabil, în apă rece 30 min., apoi în bain-marie până când se topeşte.

După aceea, adaugi albuşurile bătute spumă tare. Crema astfel preparată o pui între foi şi o dai la rece 3-4 ore, după care ornezi cu frişcă, cireşe confiate, kiwi, portocale şi topping de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.