Şarlotă cu cirese si kiwi
PrinteazaO reteta delicioasa de sarlota cu: faina, unt, smantana, sare, zahar pudra, oua, lapte, zahar vanilat, gelatina, frisca, kiwi, portocala, cirese confiate, topping de ciocolata.
Ingrediente foi:
- 300 g făină
- 125 g unt sau margarină
- 125 g smântână
- sare
Ingrediente cremă şi decor :
- 10 linguri făină
- 300 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 800 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic gelatină incoloră
- puţină frişcă
- bucăţi de kiwi
- portocală
- cireşe confiate
- topping de ciocolată
Mod de preparare:
Amesteci făina, sarea, smântână şi untul. Frămânţi un aluat pe care îl dai la rece pentru 1 h. Apoi împărţi aluatul în 2 şi îl coci pe dosul tăvii 10 min. Laşi foile să se răcească.
Pregăteşti crema aşa:
Fierbi laptele împreună cu gălbenuşurile, zahărul, făina şi amesteci mereu să nu se formeze cocoloaşe. După ce a fiert, adaugi gelatina pusă, în prealabil, în apă rece 30 min., apoi în bain-marie până când se topeşte.
După aceea, adaugi albuşurile bătute spumă tare. Crema astfel preparată o pui între foi şi o dai la rece 3-4 ore, după care ornezi cu frişcă, cireşe confiate, kiwi, portocale şi topping de ciocolată.
Pofta buna!