Sarlota cu fructe
PrinteazaSarlota cu fructe din: budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte dulce pasteurizat, zahar, gelatina, frisca, piscoturi, lichior de cirese, visine, caise, capsune, ananas, piersici.
- 1 plic praf pentru budinca de vanilie
- 1 plic zahar vanilinat
- 400 ml lapte dulce pasteurizat
- 300 g zahar
- 25 g gelatina
- 400 g frisca
- 200 g piscoturi pentru sampanie
- 100 ml lichior de cirese
- cate 100 g visine, caise, capsune, ananas si pierisici
Mod de preparare:
Speli fructele, le cureţi şi, după caz, le tai în cubuleţe. Stropeşti fructele cu lichior şi le presari cu zahăr. Le laşi în frigider până pregăteşti şarlota. Pui gelatina să se înmoaie în 200 ml apă rece. Prepari budinca conform instrucţiunilor de pe plic, folosind lapte dulce pasteurizat, zahărul vanilinat şi 50 g zahăr.
Când şarlota s-a răcit, încorporezi frişca şi torni în fir subţire gelatina călduţă, topită la bain- marie. Aşezi în cupe, în straturi, pişcoturi rupte în bucăţi, fructe şi budincă. Le oferi spre consum după ce le-ai păstrat în frigider timp de 1 oră.
Sarlota cu fructe
Pofta buna!