Sarlota cu inghetata si piscoturi
PrinteazaO reteta de sarlota cu ingheatata si piscoturi din: oua, zahar fin, zahar vanilat, faina, amidon, zahar pudra, zmeura, ingheatata de zmeura si zahar pudra.
- 2 ouă
- 60 g zahăr fin
- 1 plic zahăr vanilinat
- 50 g făină
- 30 g amidon
- 1 lingură zahăr pudră
umplutură
- 250 g zmeură
- 300 g îngheţată de zmeură
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se separă ouăle; se bat albuşurile. Separat, se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de apă fierbinte; se înglobează zahărul tos şi zahărul vanilinat ; se bat 5 min., până se obţine o consistenţă cremoasă. Se aşază albuşul bătut deasupra, apoi făina amestecată cu amidon şi se înglobează cu atenţie.
Aluatul se aşază în¬tr-un şpriţ prevăzut cu forma de stea mare (0, 6 mm); se şpriţează dungi de 7 cm pe tavă; se coc 10-12 min. Se scot din cuptor şi se presară zahăr; se lasă să se răcească.
Se taie fundurile de la 4 pahare mari de plastic şi se aşază pe 4 farfurii de desert. înăuntru se re¬partizează îngheţata şi se îndepăr¬tează paharele. Se încrustează pişcoturi în jurul turnurilor de îngheţată; se leagă cu o panglică. Deasupra îngheţatei se aşază zmeură şi se pudrează cu zahăr.
Sarlota cu ingheatata si piscoturi
Pofta buna!