Sarlota cu miere
PrinteazaSarlota cu miere
- 6-8 mere
- 175 g miere
- un ou
- 25 g faina
- 1/2 l lapte
- 1 praf vanilie
- 25 g zahar pudra
Mod de preparare:
Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem 100 g miere si le dam apoi la cuptor.
Cand s-au copt, le scoatem cu grija pe un platou, fara prea mari goluri intre ele.
Deasupra punem crema preparata astfel: galbenusurile se freaca cu 75 g miere, apoi faina si se subtiaza cu laptele.
Adaugam vanilia si punem amestecul pe foe pana se leaga. Amestecam continuu cat este pe foc. Cand crema este suficient legata, o luam de pe foe si o turnam peste mere.
Punem platoul la rece. Batem spuma albusul cu o lingura de zahar pudra si ornam sarlota cu spritul.
Sarlota cu miere
Pofta buna!