Sarlota cu mure
PrinteazaO reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri.
- 500 g brânză de vaci
- 500 g mure (sau oricare alte fructe)
- 3 foi de gelatină
- 3 linguri cu zahăr tos
- 150 g zahăr pudră
- 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 4 albuşuri
Mod de preparare:
Intr-un castronel, amestecă brânza de vaci (scursă de zer) cu 100 g de zahăr pudră şi vanilia. Lasă gelatina la înmuiat într-un bol cu apă rece. Separat, pune la fiert trei linguri cu apă. Când apa clocoteşte, ia de pe foc, scurge gelatina între palme şi pune-o în apa clocotită. Amestecă bine.
Toarniă gelatina preparată peste crema de brânză şi amestecă bine cu un tel. Separat, bate albuşurile spumă, apoi încorporează-le în compoziţia de brânză. Udă cu apă rece boluri mici şi toarnă şarlota pregătită. Dă la reoe pentru minimum patru ore.
Spală fructele (opreşte câteva întregi pentru decor, 2-3 pentru fiecare castronel), mixează-le într-un robot împreună cu restul de zahăr pudră şi pune desupra fiecărei şarlote.
Serveşte şarlotele doar după ce s-au răcit bine, alături de un pahar cu vin alb dulce şi rece ca gheaţa.
Sarolta cu mure
Pofta bună!