Sarlota cu nuca si ciocolata

Printeaza

Sarlota cu nuca si ciocolata

Sarlota cu nuca si ciocolata

Ingrediente:

  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată
  • două pacheţele zahăr vanilat
  • 100 g nuci sau migdale
  • o bu­cată lămâie
  • două tablete de ciocolată
  • 3 pahare smântână

 

Mod de preparare:

Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă.

Nucile (migdalele), tăiate fin, sunt amestecate cu zahărul pudră şi sucul unei lămâi.

Acest amestec se întinde peste cremă, într-o crăticioară, pe foc foarte mic, se pun la topit tabletele de ciocolată.

Se ia ciocolata de pe foc, se lasă deoparte să se răcească, apoi se toarnă încet peste smântână, amestecându-se continuu până se obţine o cremă consistentă.

Crema se toarnă peste restul compoziţiei şi se pune castro­nul în frigider pentru câteva ore. Şarlota se serveşte rece.

Sarlota cu nuca

Sarlota_cu_nuca.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.