Sarlota cu nuca si ciocolata
PrinteazaSarlota cu nuca si ciocolata
Ingrediente:
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 200 g ciocolată
- două pacheţele zahăr vanilat
- 100 g nuci sau migdale
- o bucată lămâie
- două tablete de ciocolată
- 3 pahare smântână
Mod de preparare:
Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă.
Nucile (migdalele), tăiate fin, sunt amestecate cu zahărul pudră şi sucul unei lămâi.
Acest amestec se întinde peste cremă, într-o crăticioară, pe foc foarte mic, se pun la topit tabletele de ciocolată.
Se ia ciocolata de pe foc, se lasă deoparte să se răcească, apoi se toarnă încet peste smântână, amestecându-se continuu până se obţine o cremă consistentă.
Crema se toarnă peste restul compoziţiei şi se pune castronul în frigider pentru câteva ore. Şarlota se serveşte rece.
Sarlota cu nuca
Pofta buna!