Sarlota cu pepene

Printeaza

O treteta delicioasa de sarlota cu:pepene galben, zahar tos, frisca, miere, scortisoara, gelatina, zahar vanilat, rom, pepene rosu, nuca, stafide.

Ingrediente:Sarlota_cu_pepene

  • un pepene galben mai mare
  • 150 g zahăr tos
  • 500 ml frişcă
  • 3 linguri de miere
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • 10 g gelatină
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • o lingură de rom
  • două felii pepene roşu
  • miez de nucă, stafide

Mod de preparare:

Pepenele galben se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în jumătăţi. Se curăţă de seminţe, se taie bucăţi şi se pune într-un bol.

Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilinat şi se pasează cu un blender. Gelatina se înmoaie în puţină apă rece, se dizolvă la bain-marie şi se lasă să se răcească.

Frişca se mixează, se ames­tecă bine cu piureul de pepene galben şi gelatina răcită. Se toarnă un sfert în pahare, se pun bucăţi de pepene roşu în mijloc şi se introduc la congelator zece minute. Se toarnă deasupra restul de compoziţie, se acoperă cu folie alimentară şi se mai lasă la rece.

Restul de pepene roşu se decupează sub formă de biluţe, se amestecă cu mierea, pudra de scorţişoară şi romul.Se scot paharele de la rece, se aşază deasupra rondele de pepene şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.