Sarlotă cu piersici şi mentă
PrinteazaSarlotă cu piersici şi mentă
- 45 pişcoturi
- 4 piersici în sirop
- 50 cl de lapte
- 250 g zahăr
- 8 gălbenuşuri de ou
- 50 cl frişca lichidă
- 8 foi de gelatină
- 3 fire de mentă
Preparare:
Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Se fierbe laptele cu jumătate din zahăr. în acest timp, se amestecă gălbenuşurile cu restul de zahăr, până când amestecul devine spumă. în acest amestec se toarnă laptele fiert, amestecând.
Se varsă crema într-o cratiţă. Se fierbe amestecând cu o spatulă din lemn, până când crema se întinde în cratiţă. Se ia de pe foc şi se varsă crema într-o salatieră. Se topeşte gelatina scursă, bătând energic. Se lasă la rece. Menta se spală, se usucă, se curăţă de frunze şi se toacă mărunt.
Se scurg piersicile, păstrând siropul. Se taie trei piersici în bucăţi mici, iar ultima feliuţe. Se toarnă frişca lichidă în evantai, apoi se încorporează în crema englezească refrigerată. Se adaugă bucăţile de piersici şi menta.
Se amestecă încet. Se înmoaie rapid pişcoturile în sirop şi se aşază în formă. Se varsă amestecul din piersici şi se lasă sarlota la rece 3 ore.
Pofta buna!