Sarlota cu struguri

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de sarlota cu struguri, oua, lapte, zahra, frisca, nes, piscoturi, gelatinaSarlota cu struguri, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahăr tos
  • 500 ml frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguriţe nes
  • 1 strugure alb
  • 1 strugure negru
  • 1 pachet pişcoturi
  • 2 plicuri gelatină (pentru închegat)
  • 2 esenţe de rom

 

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi laptele călduţ în care ai dizolvat gelatina. Pui vasul pe baie de aburi şi amesteci con­tinuu, până se îngroaşă. Tragi vasul deoparte şi laşi compoziţia să se răcească, amestecând continuu cu lingura, ca să nu se închege.

Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri, împreună cu frişca bătută. împărţi crema în două şi într-o jumătate pui nesul, iar în cealaltă zahărul vani­lat. Stropeşti o formă cu esenţă de rom şi o tapetezi cu pişcoturile stropite cu esenţă de rom.

Pui un strat de boabe de strugure alb, jumătate din crema de nes, apoi boabe de strugure negru, jumătate din crema de vanilie şi continui până termini cu un strat de boabe de strugure.

Acoperi şarlota cu o folie de plastic şi o dai la frigider pentru 3-4 ore. Ca s-o scoţi întreagă, o pui 2-3 minute într-un alt vas cu apă caldă. O răstorni şi o decorezi cu frişcă şi feliuţe de struguri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.