Sarlota cu zmeura, mure si lime
PrinteazaSarlota cu zmeura, mure si lime din: zmeură, mure, foi gelatină, esenţă vanilie, lapte, iaurt gras, zahar, lime (lămâi verzi), sirop de fructe, fructe de pădure.
- 200 g zmeură
- 200 g mure
- 6 foi gelatină
- 2 fiole esenţă vanilie
- 200 ml lapte
- 200 g iaurt gras
- 50 g zahăr
- 2 lime (lămâi verzi)
- 50 ml sirop de fructe (pentru ornat)
- câteva fructe de pădure (pentru ornat)
Mod de preparare:
Speli fructele şi le laşi să se scurgă. înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie.
Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.
După ce s-a dizolvat gelatina, o combini cu amestecul de lapte. Torni compoziţia într-o formă (de care vrei) pe care ai udat-o în prealabil, alternând cu straturi de mure şi de zmeură.
Dai desertul la frigider minimum trei ore. îl serveşti decorat cu zmeură, mure şi sirop de fructe de pădure.
Sarlota cu zmeura, mure si lime
Pofta buna!
Ce bine arata sarlota