Sarlota de branza cu pere

Printeaza

Sarlota de branza cu pere din: pere, branza de vaci, lamaie, ou, frisca, zahar, baton vanilie, gelatina, fructe, migdale.
Ingrediente:Sarlota de branza cu pere

  • 200 g branza de vaci neteda
  • 3 pere
  • 1 lamaie
  • 4 galbenusuri + 1 albus
  • 350 ml frisca nebatuta
  • 50 g zahar pudra
  • 1 baton de vanilie
  • 5 foi de gelatina
  • 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate
  • 50 g stifturi de migdale prajite

Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g miere, 1 bucata scortisoara (intreaga), 2 cuisoare.

Mod de preparare:

Bateti 100 ml de frisca de la frigider si tineti-o la rece.Preparati siropul: puneti sa fiarba 750 ml de apa, impreuna cu mierea, scortisoara si cuisoarele, curatati perele, stropiti-le cu zeama de lamaie si introduceti-le in siropul clocotit.

Fierbeti-le la foc mic, 12-15 minute, acoperiti vasul cu un capac si lasati-le 2 ore sa se patrunda. Taiati-le apoi in doua si indepartati partea lemnoasa si semintele.

Inmuiati foile de gelatina intr-un bol cu apa rece.Preparati crema: puneti la fiert frisca (nebatuta) ramasa, impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati-o de pe foc, lasati-o 10 minute sa se infuzeze si indepartati batonul de vanilie.

Bateti galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Turnati peste ele crema clocotita, puneti compozitia pe foc si lasati-o sa se ingroase, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.

Cand nu se mai desprinde de pe lingura, incorporati gelatina si lasati-o sa se raceasca.

Amestecati usor branza de vaci cu crema rece si incorporati apoi, pe rand, frisca batuta si albusurile batute spuma. Luati 6 forme mici (diametrul: 10 cm), inmuiati-le in apa si lasati-le putin sa se scurga.

Puneti in fiecare forma cate o jumatate de para, turnati deasupra spuma de branza si tineti sarlotele 4 ore la frigider.

Scoateti-le pe farfurii, turnati de jur-imprejur fiertura de fructe de padure si presarati deasupra migdalele prajite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.