Sarlota de branza cu pere
PrinteazaSarlota de branza cu pere din: pere, branza de vaci, lamaie, ou, frisca, zahar, baton vanilie, gelatina, fructe, migdale.
Ingrediente:
- 200 g branza de vaci neteda
- 3 pere
- 1 lamaie
- 4 galbenusuri + 1 albus
- 350 ml frisca nebatuta
- 50 g zahar pudra
- 1 baton de vanilie
- 5 foi de gelatina
- 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate
- 50 g stifturi de migdale prajite
Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g miere, 1 bucata scortisoara (intreaga), 2 cuisoare.
Mod de preparare:
Bateti 100 ml de frisca de la frigider si tineti-o la rece.Preparati siropul: puneti sa fiarba 750 ml de apa, impreuna cu mierea, scortisoara si cuisoarele, curatati perele, stropiti-le cu zeama de lamaie si introduceti-le in siropul clocotit.
Fierbeti-le la foc mic, 12-15 minute, acoperiti vasul cu un capac si lasati-le 2 ore sa se patrunda. Taiati-le apoi in doua si indepartati partea lemnoasa si semintele.
Inmuiati foile de gelatina intr-un bol cu apa rece.Preparati crema: puneti la fiert frisca (nebatuta) ramasa, impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati-o de pe foc, lasati-o 10 minute sa se infuzeze si indepartati batonul de vanilie.
Bateti galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Turnati peste ele crema clocotita, puneti compozitia pe foc si lasati-o sa se ingroase, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
Cand nu se mai desprinde de pe lingura, incorporati gelatina si lasati-o sa se raceasca.
Amestecati usor branza de vaci cu crema rece si incorporati apoi, pe rand, frisca batuta si albusurile batute spuma. Luati 6 forme mici (diametrul: 10 cm), inmuiati-le in apa si lasati-le putin sa se scurga.
Puneti in fiecare forma cate o jumatate de para, turnati deasupra spuma de branza si tineti sarlotele 4 ore la frigider.
Scoateti-le pe farfurii, turnati de jur-imprejur fiertura de fructe de padure si presarati deasupra migdalele prajite.
Pofta buna!