Şarlota de căpşuni cu frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de sarlota din: piscoturi, gelatina, capsuni, oua, zahar, branza, frisca, zahar pudra.
Ingrediente:
- 18 pişcoturi
- 7 fâşii gelatină albă
- 500 g căpşuni
- 2 albuşuri de ou
- 50 g zahăr
- 400 g brânză slabă
- 125 g frişcă
Ingrediente decor:
- 100 g căpşuni
- 125 g frişcă
- 1 pachet întăritor de frişcă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Gelatina se scufundă apă rece. Jumătate din uni se zdrobesc piure, iar restul se taie bucăţi mici. Albusurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează treptat frişca. Iar brânza se amestecă cu piureul de căpşuni.
Gelatina înmuiată în apă se lasă puţin la foc mediu, apoi se încorporează şi puţină brânză din amestec şi se lasă până se topeşte gelatina complet. Se ia de pe foc, se adaugă albuşurile batute cu zahărul, piureul de căpşuni cu brânză şi se lasă la rece, până când amestecul devine gelatinos.
Se pune într-o forma de pudding, până ce devine ferm. Se răstoarnă un platou, se pun vertical pişcoturile, cărora s-a tăiat capătul din partea de sus. Din aceste capete se face un fel de capac. Apoi se decorează cu frisca, căpşuni şi mentă.
Şarlota de căpşuni cu frisca
Pofta buna!