Şarlota de căpşuni cu frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de sarlota din: piscoturi, gelatina, capsuni, oua, zahar, branza, frisca, zahar pudra.

Şarlota de căpşuni cu frisca

Ingrediente:

  • 18 pişcoturi
  • 7 fâşii gelatină albă
  • 500 g căpşuni
  • 2 albuşuri de ou
  • 50 g zahăr
  • 400 g brânză slabă
  • 125 g frişcă

Ingrediente decor:

  • 100 g căpşuni
  • 125 g frişcă
  • 1 pachet întăritor de frişcă
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Gelatina se scufundă apă rece. Jumătate din uni se zdrobesc piure, iar restul se taie bucăţi mici. Albusurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează treptat frişca. Iar brânza se amestecă cu piureul de căpşuni.

Gelatina înmuiată în apă se lasă puţin la foc mediu, apoi se încorporează şi puţi­nă brânză din amestec şi se lasă până se topeşte gelatina complet. Se ia de pe foc, se adaugă albuşurile batute cu zahărul, piureul de căpşuni cu brânză şi se lasă la rece, până când amestecul devine gelatinos.

Se pune într-o forma de pudding, până ce de­vine ferm. Se răstoarnă un platou, se pun vertical pişcoturile, cărora s-a tăiat capătul din partea de sus. Din aceste capete se face un fel de capac. Apoi se decorează cu frisca, căpşuni şi mentă.

Şarlota de căpşuni cu frisca

Şarlota de căpşuni cu frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.