Sarlota de ciocolata cu nuca
PrinteazaSarlota de ciocolata cu nuca
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt
- 200 g ciocolata
- 2 pachetele zahar vanilat
- 100 g nuci sau migdale
- 1 lamiie
- 2 tablete de ciocolata
- 3 pahare smintina
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat.
Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pina se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sint amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamii.
Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2
tablete de ciocolata.
Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smintina, amestecindu-se continuu pina se obtine o crema consistenta.
Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore.
Se serveste rece.
Pofta buna!