Sarlota de ciocolata cu smantana
PrinteazaSarlota de ciocolata din: zahar pudra, unt, ciocolata, zahar vanilat, nuci, lamaie, ciocolata, smantana.
Ingrediente:
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt
- 200 g ciocolata
- 2 pachetete zahar vanilat
- 100 g migdale sau nuci
- 1 lamaie
- 2 tablete de ciocolata
- 3 pahare smantana
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat.
Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pina se obtine o crema omogena.
Migdalele taiate extrem de fin, sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamii. Acest amestec se intinde peste crema.
Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata.
Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecindu-se continuu pina se obtine o crema consitenta.
Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider peste citeva ore.
Pofta buna!