Sarlota de ciocolata cu stafide
PrinteazaSarlota de ciocolata cu stafide din: zahar, oua, gelatina, rom, lapte, frisca, cacao, fructe confiate sau stafide.
- 10 linguri zahăr
- 5 ouă
- 40 g gelatină
- 50 ml rom
- 250 ml lapte
- 750 g frişcă bătută
- 3 linguri cacao
- 200 g fructe confiate sau stafide
- 20 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine ouăle cu zahărul şi cacaua, apoi se toarnă laptele, amestecând continuu. Se pune compoziţia la fiert, şi se amestecă mereu până ce capătă consistenţă.
Se dă deoparte şi, după ce se răceşte puţin, se adaugă gelatina înmuiată în 100 ml apă rece. Apoi se adauga aromele, romul, 3/4 din cantitatea de frişcă, se amestecă din nou şi se toarnă şarlota în forme.
Se lasă la rece şi se serveşte ca atare, decorată cu frişcă, fructe confiate, stafide sau pişcoturi.
Sarlota de ciocolata cu stafide
Pofta buna!