Şarlotă de ciocolată
PrinteazaŞarlotă de ciocolată
- 8 ouă
- 100 g zahăr
- 200 g lapte
- 6 g gelatină
- 20 g cacao
- 300 g frişcă
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 2 linguri rom
- 40 g zahăr pudră
- 100 g frişcă
- 100 g fructe din dulceaţă
Mod de preparare:
Se amestecă bine cu telul ouăle, zahărul şi laptele. Se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecînd tot timpul. Se adaugă foile de gelatină (muiate în apă rece) şi cacao, lăsînd să mai fiarbă puţin.
Se ia de pe foc şi se pune cratiţa într-un lighean cu gheaţă. Se amestecă continuu pînă se răceşte compoziţia. Separat se bate frişca cu zahăr pudră şi se amestecă cu compoziţia de mai sus.
Se adaugă rom şi vanilie. Se toarnă compoziţia în pahare, se şpriţuieşte deasupra cu frişcă şi se decorează cu fructe din dulceaţă.
Pofta buna!