Şarlotă de fructe

Printeaza

Şarlotă de fructe

Ingrediente:Şarlotă de fructe

  • 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată
  • 200 g zahăr
  • 500 g frişcă
  • 9 foi gelatină

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă.

Se ia de la foc şi se adaugă gelatina dizolvată în cîteva linguri de apă caldă, se amestecă bine şi se lasă să se răcorească.

Cînd compoziţia mai este puţin caldă, se pune frişca, se amestecăşi se toarnă în forma de şarlotă.

Se ţine la gheaţă cîteva ore. Înainte de a servi se introduce forma într-un vas cu apă fierbinte (numai pen­tru o clipă) şi se răstoarnă pe farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.