Şarlotă de fructe
PrinteazaŞarlotă de fructe
- 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată
- 200 g zahăr
- 500 g frişcă
- 9 foi gelatină
Mod de preparare:
Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă.
Se ia de la foc şi se adaugă gelatina dizolvată în cîteva linguri de apă caldă, se amestecă bine şi se lasă să se răcorească.
Cînd compoziţia mai este puţin caldă, se pune frişca, se amestecăşi se toarnă în forma de şarlotă.
Se ţine la gheaţă cîteva ore. Înainte de a servi se introduce forma într-un vas cu apă fierbinte (numai pentru o clipă) şi se răstoarnă pe farfurie.
Pofta buna!