Sarlota de pepene

Printeaza

Sarlota de pepene din: pepene verde, gelatina, esenta de vanilie, lapte, iaurt, zahar, limeta, frisca.

Ingrediente: Sarlota_de_pepene

  • 1 pepene verde
  • 6 foi gelatină
  • 2 fiole esenţă vanilie
  • 200 ml lapte
  • 200 g iaurt gras
  • 50 g zahăr
  • 2 limete (lămâi verzi)
  • 1 tub frişcă

Ingrediente pentru decor:

  • pepene verde
  • pepene galben
  • ciocolată

Mod de preparare:

Tai câteva felii de pepene. Elimini coaja, tai în bucăţi mici, elimini seminţele şi laşi la scurs. Inmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie.

Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă. După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte. Pe fundul a 6 recipiente mici aşezi bucăţi de pepene, peste care torni compoziţia.

Pui desertul la frigider minimum 3 ore. Il serveşti decorat cu ciocolată răzuită şi pepene verde ori galben.

Sarlota de pepene

Sarlota_de_pepene

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.