Şarlotă de pişcoturi
PrinteazaŞarlotă de pişcoturi
- 5 gălbenuşuri
- 1 pahar lapte
- 1 pahar zahăr
- 8 foi gelatină
- 250 g pişcoturi de şampanie
- 250 g frişcă
- 150 g alune turceşti arahide sau nuci pralinate
- vanilie
- rom
Mod de preparare:
Se pune pe foc laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi amestecînd mereu pînă începe să se îngroaşe.
Se ia la o parte şi se adaugă foile de gelatină dizolvate dinainte în 2-3 linguri de apă fierbinte.
Se amestecă bine şi se lasă să se răcească puţin. În acest timp, în forma de tort, sau în forma specială de şarlotă, se aşază pişcoturile muiate într-un sirop subţire de zahăr şi rom.
Pişcoturile se aşază unul lîngă altul pe fundul şi pe laturile formei. În compoziţia care a fost lăsată să se răcească puţin, se punalunele şi frişca, un păhărel de rom, se amestecă bine şi se toarnă în forma capitonată cu pişcoturi.
Se ţine la gheaţă 3-4 ore. Cînd se serveşte, se răstoarnă pe farfurie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de sarlota cu piscoturi
- sarlota cu piscoturi