Sarlota de portocale cu branza
PrinteazaSarlota de portocale cu branza din: oua, zahar, portocale, amidon, gelatina, branza de vaci.
- 2 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 2 portocale
- 1 linguriţă amidon
- 2 foi gelatină
- 300 g brânză de vaci
- 3 albuşuri
Mod de preparare:
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Razi şi storci portocalele.
Intr-un bol, baţi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi coaja de portocale. Amesteci amidonul cu o lingură de suc de portocale şi cu gălbenuşurile.
Torni totul într-o crăticioară pe care o pui la foc mic, adăugând, treptat, sucul de portocale rămas. Amesteci continuu şi ţii vasul pe foc până când se îngroaşă compoziţia.
După ce s-a răcit, încorporezi gelatina şi brânza de vaci. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi, amestecând de jos în sus.
Pui şarlota în boturi şi o dai la frigider cel puţin trei ore. Inainte de servire, o decorezi cu coajă de portocală.
Pofta buna!