Sarlota de portocale
PrinteazaSarlota de portocale
- 1/4 l lapte
- 3-4 portocale
- 150 g zahăr
- 250 g zahăr pentru sirop
- puţină vanilie
- 3-4 foi gelatină (20 g)
- 150 g pişcoturi de şampanie
- 350 g frişcă bătută plus 150 g pentru decor
Mod de preparare:
Se tapetează numai marginea unei forme joase şi simplă de şarlotă cu pişcoturi de şampanie. Compoziţia se prepară la fel ca la şarlota de vanilie, însă cînd se strecoară cu gelatina, se pune şi coaja rasă de la 11/2, portocală.
Se strecoară şi se mai adaugă zeama de la 1/2 portocală şi un păhărel lichior portocale sau de cireşe. Cînd s-a răcit, se pune frişca bătută şi se dă la frigider cîteva ore, între timp se face compotul din felii de portocale fără simburi şi fibre.
Compotul de portocale nu se fierbe. Portocalele se pun in sirop fierbinte cu 250 g zahăr şi 1/2 pahar apă. Şarlota se răstoarnă pe un platou şi se garniseşte deasupra cu feliile de portocală scoase din compot.
Siropul se mai scade la foc şi cînd s-a răcit se pune puţin pe feliile de portocală şi restul se serveşte separat. Marginea şarlotei se garniseşte cu frişcă bătută.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarlota de portocale