Sarlota de vanilie cu banane si caramel
PrinteazaSarlota de vanilie cu banane si caramel din: frisca lichida, lapte, zahar, amidon de porumb, esenta de vanilie, unt, biscuiţi amaretti, ciocolată amăruie, sos caramel, banană, sare, menta.
Ingrediente:
- 300 ml frisca lichida
- 200ml lapte
- 65g zahăr
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 lingură unt
- 8 biscuiţi amaretti
- 50g ciocolată amăruie
- 50g sos caramel
- 1 banană
- un praf de sare
- mentă pentru decor
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele la foc mediu, până când apar mici bule pe margini. într-un bol, se amestecă zahărul cu amidonul şi un praf de sare, după care se adaugă laptele, puţin câte puţin, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Amestecul se răstoarnă în oală şi se pune din nou pe foc. Se lasă la foc mediu până când se îngroaşă, amestecând destul de des, dar nu continuu.
Când a ajuns la consistenţa potrivită, se ia de pe foc, se adaugă untul şi esenţa de vanilie şi se amestecă, după care se acoperă cu o folie de plastic (folia se pune direct pe suprafaţa cremei, pentru a se evita formarea unei pojghiţe).
Se bate frisca cu ajutorul unui mixer, până când nu mai cade de pe lingură, se zdrobesc biscuiţii şi se taie ciocolata în bucăţi mici.
Când şarlota s-a mai răcit, se încorporează în ea cam 1/3 din cantitatea de frisca, cu ajutorul unei spatule, după care se pun fiecare într-un poş. frisca se pune într-un poş cu capăt în forma de stea.
Se iau 4 pahare mai mari de sticlă, şi se pune în fiecare câte un strat de biscuiţi zdrobiţi şi bucăţele de ciocolată.
Se pune câte 1/4 din şarlotă în fiecare pahar, apoi câte 2-3 linguri de frisca, din nou biscuiţi şi ciocolată, sos caramel şi încă un strat de frisca.
Se ornează cu puţin sos caramel, felii de banane şi mentă. Se serveşte rece.
Sarlota de vanilie cu banane si caramel
Pofta buna!