Şarlotă delicioasa cu ciocolată
PrinteazaŞarlotă delicioasa cu ciocolată din: piscoturi, ciocolata menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare.
Ingrediente:
- 150 g pişcoturi
- 100 g ciocolată menaj
- 3 ouă
- 100 ml smântână dulce
- 1 ceşcuţă de cafea
- 2 foi de gelatină
- sare
Mod de preparare:
Taie ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic împreună cu 3 linguri de smântână şi lasă să fiarbă la bain-marie, la foc mare, până când ciocolata se topeşte.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi, separat, bate smântână rămasă până când devine frişcă.
Inmoaie gelatina în apă rece, stoarce-o şi topeşte-o, pe foc mic, în cafea filtrată. Incorporează în ciocolată un gălbenuş, albuşurile spumă, gelatina dizolvată în cafea şi, la sfârşit, frişca. Amestecă uşor.
Înmoaie pişcoturile în cafea şi aranjea- ză-le pe marginile unei forme cu pereţi detaşabili. Umple interiorul cu cremă şi pune să se odihnească în frigider cel puţin 4 ore.
Scoate şarlota din formă, desprinzând-o de fund cu ajutorul unui cuţit udat cu apă rece si serveste-o decorată cu ciocolată rasă.
Şarlotă delicioasa cu ciocolată
Poftă bună!