Şarlotă delicioasa cu ciocolată

Printeaza

Şarlotă delicioasa cu ciocolată din: piscoturi, ciocolata menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare.

Ingrediente:

  • 150 g pişcoturi
  • 100 g ciocolată menaj
  • 3 ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 1 ceşcuţă de cafea
  • 2 foi de gelatină
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic împreună cu 3 linguri de smântână şi lasă să fiarbă la bain-marie, la foc mare, până când cioco­lata se topeşte.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi, separat, bate smântână rămasă până când devine frişcă.

Inmoaie gelatina în apă rece, stoarce-o şi topeşte-o, pe foc mic, în cafea filtrată. Incorporează în ciocolată un gălbenuş, albuşurile spumă, gelatina dizolvată în cafea şi, la sfârşit, frişca. Amestecă uşor.

Înmoaie pişcoturile în cafea şi aranjea- ză-le pe marginile unei forme cu pereţi de­taşabili. Umple interiorul cu cremă şi pune să se odihnească în frigider cel puţin 4 ore.

Scoate şarlota din formă, desprinzând-o de fund cu ajutorul unui cuţit udat cu apă rece si serveste-o decorată cu ciocolată rasă.

 

Şarlotă delicioasa cu ciocolată

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.