Sarlota englezeasca
PrinteazaSarlota englezeasca din: oua, zahar, lapte, faina, vanilie, sare, esenta de migdale, unt, frisca naturala, cocaze, zahar pudra, fulgi de migdale.
- 6 gălbenuşuri
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte
- 3 linguri făină
- un baton vanilie
- un praf de sare
- o linguriţă esenţă de migdale
- 50 g unt
- 300 g frişcă naturală
Pentru ornat:
- coacăze roşii
- zahăr pudră
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se pune pentru început laptele să fiarbă. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi cu zahărul până când acesta se topeşte. Se adaugă făina cernută, se încorporează uşor şi, la sfârşit, se toarnă laptele fierbinte.
Crema trebuie amestecată continuu, să nu se lipească şi să nu se ardă. După ce s-a îngroşat, se adaugă untul şi zahărul vanilat şi se lasă să se răcească.
Separat, se prepară frişca. Se bate bine cu puţin zahăr. După ce s-a răcit crema, se amestecă uşor cu frişca, cu un tel pară.
Crema se toarnă în cupe şi se ornează cu fulgi de migdale, coacăze, iar când se serveşte se pudrează discret cu zahăr.
Sarlota englezeasca
Pofta buna!