Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]
Sarlota cu gem
PrinteazaSarlota cu gem din: piscoturi, sirop de capsuni, gem de capsuni, zahar, apa, albusuri, gelatina, frisca.
- 12 piscoturi
- sirop de capsuni
- gem de capsuni
pentru crema:
- 125 g zahar
- 50 ml apa
- 2 albusuri
- 3 foi gelatina
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se prepară crema pentru care, într-o crăticioară se pun zahărul şi apa. Se amestecă cu lingura, pe foc, până ce se produc mici bule.
Se pune gelatina la înmuiat. Se bat albuşurile spumă şi apoi se adaugă siropul cald şi gelatina scursă de apa în care a stat.
Se bate frişca şi se adaugă în amestecul cu gelatină. Se diluează siropul cu foarte puţină apă şi apoi 8 pişcoturi se trec repede prin acest sirop şi se repartizează în pahare.
Se pune şi o linguriţă de gem peste pişcoturi.
Se repartizează crema cu frişcă şi gelatină, se decorează cu câte un pişcot, din cele rămase, trecut prin sirop.
Se pune un strop de gem şi se dau la rece pentru 2 ore.
Sarlota cu gem
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Sarlota cu ciocolata si frisca
Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]
Pofta buna!