Sarlota in trei culori
PrinteazaSarlota in trei culori din: oua, zahar, frisca, lapte, gelatina, cacao, ciocolata, rom, vanilie.
- 4 ouă
- 100 gzahăr
- 1 l frişcă lichidă
- 350 ml lapte
- 5 plicuri cu gelatină
- 20 g cacao
- 200 g ciocolată de menaj
- 1 esenţă de rom
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Bate frişca şi las-o la frigider.
Pune pe foc mic, într-o crăticioară, ouăle cu zahărul şi 250 ml lapte şi amestecă încet. După ce s-a topit zahărul, ia de pe foc. Separat, încălzeşte laptele rămas şi amestecă cu gelatina. Apoi pune-o peste compoziţia de mai sus. Adaugă frişca şi amestecă bine. Imparte toată compoziţia în trei.
In prima pune esenţa de vanilie. In cea de-a doua, cacaua în ploaie, iar în ultima parte, ciocolata topită pe foc mic şi esenţa de rom. Toarnă pe rând, cele trei compoziţii în pahare simple (fără model) umezite în prelabil. Dă la rece,pentru câteva ore.
In momentul servirii, dă sub un jet de apă caldă marginile paharelor şi scoate rapid şarlota în culori.
Ornează cu puţină frişcă şi ciocolată rasă.
Sarlota in trei culori
Pofta buna!