Sarlota cu nuca si ciocolata

Printeaza

Sarlota cu nuca si ciocolata

Ingrediente:

  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată
  • două pacheţele zahăr vanilat
  • 100 g nuci sau migdale
  • o bu­cată lămâie
  • două tablete de ciocolată
  • 3 pahare smântână

 

Mod de preparare:

Sarlota cu nuca si ciocolata: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă.

Nucile (migdalele), tăiate fin, sunt amestecate cu zahărul pudră şi sucul unei lămâi.

Acest amestec se întinde peste cremă, într-o crăticioară, pe foc foarte mic, se pun la topit tabletele de ciocolată.

Se ia ciocolata de pe foc, se lasă deoparte să se răcească, apoi se toarnă încet peste smântână, amestecându-se continuu până se obţine o cremă consistentă.

Crema se toarnă peste restul compoziţiei şi se pune castro­nul în frigider pentru câteva ore. Şarlota se serveşte rece.

 

Pofta buna!

 

Ceai de Gălbenele și Lavandă

Ceai de Gălbenele și Lavandă din: petale de galbenele, flori de lavanda, apa. Gălbenelele sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante și de vindecare, în timp ce lavanda adaugă o notă aromatică care ajută la eliminarea stresului. Această combinație nu doar că oferă o experiență senzorială plăcută, dar și promovează un somn odihnitor și o stare […]

Scoici la Grătar

Scoici la Grătar din: scoici, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare de mare, piper, ierburi aromatice. Scoicile la grătar reprezintă o delicatesă marină, perfectă pentru orice ocazie, fie că vorbim de o cină romantică sau de un prânz rapid cu prietenii. Această rețetă îmbină prospețimea scoicilor cu aromele subtile ale usturoiului și ierburilor aromatice, oferind […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.