Ceai de Gălbenele și Lavandă din: petale de galbenele, flori de lavanda, apa. Gălbenelele sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante și de vindecare, în timp ce lavanda adaugă o notă aromatică care ajută la eliminarea stresului. Această combinație nu doar că oferă o experiență senzorială plăcută, dar și promovează un somn odihnitor și o stare […]
Sarlota cu nuca si ciocolata
PrinteazaSarlota cu nuca si ciocolata
Ingrediente:
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 200 g ciocolată
- două pacheţele zahăr vanilat
- 100 g nuci sau migdale
- o bucată lămâie
- două tablete de ciocolată
- 3 pahare smântână
Mod de preparare:
Sarlota cu nuca si ciocolata: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă.
Nucile (migdalele), tăiate fin, sunt amestecate cu zahărul pudră şi sucul unei lămâi.
Acest amestec se întinde peste cremă, într-o crăticioară, pe foc foarte mic, se pun la topit tabletele de ciocolată.
Se ia ciocolata de pe foc, se lasă deoparte să se răcească, apoi se toarnă încet peste smântână, amestecându-se continuu până se obţine o cremă consistentă.
Crema se toarnă peste restul compoziţiei şi se pune castronul în frigider pentru câteva ore. Şarlota se serveşte rece.
Pofta buna!
Scoici la Grătar din: scoici, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare de mare, piper, ierburi aromatice. Scoicile la grătar reprezintă o delicatesă marină, perfectă pentru orice ocazie, fie că vorbim de o cină romantică sau de un prânz rapid cu prietenii. Această rețetă îmbină prospețimea scoicilor cu aromele subtile ale usturoiului și ierburilor aromatice, oferind […]