Sarlota cu nuci
PrinteazaSarlota cu nuci din: piscoturi, unt, zahar, nuci, galbenusuri, zahar, cacao, bombonele.
- 200 g piscoturi
pentru crema 1:
- 170 g unt
- 170 g zahar
- 100 g nuci
pentru crema 2:
- 2 glabenusuri
- 25 g zahar
- 250 ml lapte
pentru decor:
- zahar pudra
- cacao
- bombonele
Mod de preparare:
Pentru crema 1, se freacă untul moale cu o lingură de lemn.
Se adaugă zahărul, putin cat putin, si se continua amestecarea până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă nucile măcinate.
Se omogenizează şi se lasă deoparte.
Pentru crema 2, se freacă zahărul cu gălbenuşurile într-o cratiţă, apoi se toarnă laptele fiert.
Se amestecă bine şi se pune pe foc fără a o fierbe. Se lasă la răcit şi se amestecă apoi cu crema de unt şi nuci.
Intr-un vas cu pereţi cât mai drepţi se aşază în picioare pişcoturile.
Se toarnă jumătate din cantitatea de cremă, se pune un strat de pişcoturi şi apoi se toarnă a doua parte a cremei.
Se “astupă” cu un ultim strat de pişcoturi. Se dă vasul la frigider pentru o noapte, a doua zi se scoate prin răsturnare uşoară, se presară cu zahăr pudră şi cacaua cernută şi se aduce la masă cu bombonele deasupra.
Sarlota cu nuci
Pofta buna!