Şarlota cu pere din: oua, zahar pudra, faina, zahar vanilinat, praf de copt, compot de pere, branza de vaci, zahar.
Ingrediente:
pentru aluat:
4 oua
125 g zahar pudra
125 g faina
2 plicuri zahar vanilinat
o lingurita praf de copt
pentru umplutura:
o conserva mare compot de pere
300 g branza de vaci
100 g zahar
Mod de preparare:
Pentru aluat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul si apoi se adaugă, treptat, făina cernută, zahărul vanilinat şi praful de copt.
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă în compoziţia de la punctul 4, amestecând uşor.
Se toarnă aluatul în tava de copt unsă cu unt şi se scutură apoi tava pentru ca aluatul să fie drept.
Se coace 10 minute si apoi se lasă la răcit.
Pentru umplutură, brânza se mixează cu zahărul şi apoi i se adaugă fructele bine scurse de siropul în care au stat.
Un vas adânc se tapetează la interior cu aluatul tăiat şi apoi se pune umplutura, care se acoperă şi ea cu o bucată de aluat tăiată pe mărimea vasului.
Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]
Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.