Sarlota de portocala

Printeaza

Sarlota de portocala din: coaja si suc de lamaie, zahar pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca.

Ingrediente:

  • sucul şi coaja de la 2 portocale
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 300 g zahăr pudră
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă făină
  • 4 plicuri gelatină incoloră
  • 400 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Sarlota de portocala: Speli cu apă călduţă portocalele. In­tr-un bol adânc pui sucul şi coaja rasă de la portocale, sucul de la lămâie, zahărul pudră, gălbenuşurile şi făina. Le amesteci bine cu ajuto­rul unui mixer, apoi adaugi laptele.

Pui vasul pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia, apoi îl dai deo­parte. Pregăteşti gelatina aşa cum scrie pe plic, după care o încorporezi în compoziţia de mai sus. Când se răceşte complet, adaugi frişca.

Răstorni şarlota în cupe de în­gheţată, umezite în prealabil cu apă, apoi dai cupele la frigider pentru 4-5 ore. Poţi orna cu frişcă.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.