Sarlota ruseasca
PrinteazaSarlota ruseasca din: piscoturi, lapte, oua, zahar, gelatina, faina, firsca, fructe zaharisite, compot de ananas.
- 300 g pişcoturi
- 500 ml lapte
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 5 foi gelatină
- 1 linguriţă feculă (făină extrasă din cartofi)
- 1 plic zahăr vanilat
- 350 g frişcă
- 1 lingură fructe zaharisite
- 1 compot de ananas (opţional)
Mod de preparare:
Pui într-un vas laptele, ouăle, zahărul, zahărul vanilat, gelatina spălată în apă rece şi 1 linguriţă feculă dizolvată cu puţină apă rece.
Baţi puţin compoziţia cu furculiţa, apoi amesteci mereu cu lingura până începe compoziţia să fiarbă. O ţii pe foc potrivit, având grijă să nu se taie.
Amesteci mereu, iar când crema începe să se prindă de lingură, o dai deoparte, o strecori într-un castron şi o mai vânturi de câteva ori, să nu prindă pieliţă deasupra.
Când s-a răcorit, o amesteci uşor cu frişca bătută fără zahăr, între timp, îmbraci o formă de tort cu inel detaşabil, cu folie de plastic.
Inmoi pişcoturile în sirop făcut din apă şi zahăr şi fiert la foc mic. Imbraci forma de tort cu pişcoturi, iar în şarlotă adaugi ananasul din conservă, scurs şi tăiat bucăţele mici şi fructele zaharisite. Omogenizezi bine amestecul.
Torni jumătate din compoziţie în forma de tort pregătită şi pui deasupra un rând de pişcoturi. Pui şi restul de cremă şi dai şarlota la rece timp de câteva ore.
Apoi o răstorni pe un platou şi o decorezi cu frişcă şi cu ananas.
Sarlota ruseasca
Pofta buna!