Sarlota savuroasa de portocale

Printeaza

Sarlota savuroasa de portocale din: oua, faina, zahar, unt, portocale, praf de copt, lapte, zahar, gelatina, apa.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 450 g făină
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură unt
  • 150 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 linguriţă praf de copt
  • Pentru şarlotă:
  • 2 portocale
  • 4 gălbenuşuri
  • 150 ml lapte
  • 40 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • 200 ml apă

Pentru sirop:

  • 250 ml suc de portocale

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi cu untul moale. Adaugi făina şi sucul de portocale.

Tot aici încorporezi şi amestecul de albuşuri, apoi praful de copt. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă cu pereţii detaşabili tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute. Când blatul este gata, îl însiropezi cu suc de portocale.

Pentru şarlotă, înmoi gelatina în apă rece 10 minute, apoi adaugi sucul de la o portocală.

Separat, baţi gălbenuşurile.
Laptele îl pui pe foc şi-l amesteci cu coaja de la cele două portocale şi zahărul.

Il laşi să fiarbă 2 minute, apoi tomi sucul de la cealaltă portocală şi amestecul de gălbenuşuri.

Fierbi compoziţia 12 minute, amestecând, apoi o laşi să se răcească. între timp, pui gelatina pe baie de aburi până se topeşte complet, fără să fiarbă. Ulterior, o amesteci cu cealaltă compoziţie.

Peste blatul însiropat pui crema şi dai prăjitura la frigider peste noapte.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.