Sarlota de vanilie si fructe de padure

Printeaza

Sarlota de vanilie si fructe de padure din: zahar, galbenusuri, lapte, vanilie, gelatina, fructe de padure, menta.

Ingrediente:Sarlota_de_vanilie_si_fructe_de_padure

  • 125 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 750 ml lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 4 foi gelatina

Ingrediente pentru sos:

  • 200 g fructe de padure
  • 100 g zahar
  • menta pentru decor

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se taie batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul.

Se fierbe laptele cu vanilia pana clocoteste. Se strecoara si se pune din nou, la foc mic.

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza in lapte amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se stoarce gelatina si se adauga in compozitia de lapte fierbinte.

Se amesteca sa se omogenizeze, se toarna sarlota intr-o forma mai mare umezita si se lasa la rece patru ore.

Pentru sos, se mixeaza 3/4 din fructe pana devin o pasta. Se fierb cu zaharul la foc mic pana clocoteste.

Se lasa sa se raceasca si se toarna peste sarlota rasturnata din forma.

Se decoreaza cu restul de fructe intregi si cu frunzele de menta.

 

Sarlota de vanilie si fructe de padure

Sarlota_de_vanilie_si_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom   Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]

 

Sarlota cu ciocolata si frisca

Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă   Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.