Sarlota de zmeura
PrinteazaO reteta delicioasa de sarlota de zmeura din: zmeura, foi de gelatina, oua, zahar tos, zahar pudra, frisca si piscoturi.
- 400 g zmeură
- 7 foi gelatină
- 5 ouă
- 40 g zahăr tos
- 30 g zahăr pudră
- 250 ml frişcă
- 20 pişcoturi
Mod de preparare:
Se paseaza 200 g zmeura. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se separa ouale.
Galbenusurile se bat cu zaharul tos pana ia nastere o spuma alba. Se incalzesc 3 linguri de piureu de zmeura.
Se dizolva gelatina; se amesteca impreuna cu 2 linguri de piure, apoi se inglobeaza in restul de piureu, dupa care intreaga compozitie se incorporeaza in crema de galbenusuri.
Se bat separat albusurile cu zaharul pudra si frisca. Se inglobeaza ambele in crema, dupa care se adauga 150 g fructe si se omogenizeaza.
Pe un platou, se aseaza inelul unei forme de tort (0,24cm) si se alcatuieste inauntru un blat din piscoturi; se acopera cu o trime din cantitatea de spume de zmeura.
Piscoturile ramase se taie in doua si se tapeteaza cu ele marginea formei.
Se toarna restul de spume si se da tortul la frigider circa 4 ore.
Se desprinde cu grija inelul din jurul tortului; aceasta se decoreaza cu zmeura, eventual petale de trandafir.
Sarlota de zmeura
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarlota de zmeura