Sarlota de zmeura

Printeaza

O reteta delicioasa de sarlota de zmeura din: zmeura, foi de gelatina, oua, zahar tos, zahar pudra, frisca si piscoturi.

Ingrediente:Sarlota de zmeura

  • 400 g zmeură
  • 7 foi gelatină
  • 5 ouă
  • 40 g zahăr tos
  • 30 g zahăr pudră
  • 250 ml frişcă
  • 20 pişcoturi

 

Mod de preparare:

Se paseaza 200 g zmeura. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se separa ouale.

Galbenusurile se bat cu zaharul tos pana ia nastere o spuma alba. Se incalzesc 3 linguri de piureu de zmeura.

Se dizolva gelatina; se amesteca impreuna cu 2 linguri de piure, apoi se inglobeaza in restul de piureu, dupa care intreaga compozitie se incorporeaza in crema de galbenusuri.

Se bat separat albusurile cu zaharul pudra si frisca. Se inglobeaza ambele in crema, dupa care se adauga 150 g fructe si se omogenizeaza.

Pe un platou, se aseaza inelul unei forme de tort (0,24cm) si se alcatuieste inauntru un blat din piscoturi; se acopera cu o trime din cantitatea de spume de zmeura.

Piscoturile ramase se taie in doua si se tapeteaza cu ele marginea formei.

Se toarna restul de spume si se da tortul la frigider circa 4 ore.

Se desprinde cu grija inelul din jurul tortului; aceasta se decoreaza cu zmeura, eventual petale de trandafir.

Sarlota de zmeura

Sarlota de zmeura

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sarlota de zmeura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.