Şarlotă
PrinteazaŞarlotă
- 8 ouă
- 100 g zahăr
- 200 g lapte
- 6 g gelatină
- 20 g cacao
- 300 g frişcă
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 40 g rom
- 40 g zahăr pudră
Garnitură:
- 100 g frişcă
- 100 g fructe confiate
Mod de preparare:
Se amestecă bine cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecînd tot timpul. Se adaugă gelatina muiată în apă rece şi cacaua.
Se ia de pe foc, se pune vasul într-un lighean cu gheaţă şi se amestecă neîntrerupt pînă se răceşte întreaga compoziţie. Se amestecă apoi cu frişca bătută cu zahăr pudră.
Se adaugă romul şi vanilia. Se toarnă în forme sau în pahare, decorîndu-se cu frişcă şi cu fructe. Se dă din nou la rece.
Pofta buna!