Sarmale afumate
PrinteazaSarmale afumate din: varza, carne de porc, slanina, costita, carnati, orez, vin, bulion, ceapa, cimbru, foi de dafin, piper, marar, patrunjel, untura.
- 2 verze murate
- 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată
- 200 g slanină afumata
- 200 g costita afumată
- 200 g carnti afumaţi
- 1 ceasca cu orez
- 2 cesti cu vin alb
- 100 g bulion
- 2 cepe
- cimbru
- foi de dafin
- piper
- marar
- patrunjel
- 1 lingura cu untura
Mod de preparare:
Amestecă într-un lighenaş carnea tocată cu slănina şi carnea afumată date prin maşina de tocat. Adaugă ceapa tăiată mărunt, orezul fiert, sare, piper, cimbru şi verdeaţa tocată fin.
Unge oala de lut cu untură şi aşază un strat de varză tocată şi costiţă. Apoi umple foile de varză cu amestecul de carne şi aşază-le în straturi în oală. între straturi, aşază felii de costiţă, bucăţi de cârnat şi foile de dafin.
Toarnă deasupra bulionul dizolvat în vin. Lasă la cuptor, la foc mic, câteva ore bune. Sunt delicioase dacă le serveşti cu smântână şi cartofi natur!
Poftă bună!