Sarmale cu Afumătură și Carne de Porc: Rețetă Tradițională Românească

Printeaza

Sarmale cu Afumătură și Carne de Porc: Rețetă Tradițională Românească din: carne de porc, afumatura, ceapa, orez, varza murata, boia de ardei dulce, sare, piper, marar, patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin.

Descoperă secretul celei mai gustoase rețete de sarmale cu afumătură și carne de porc. Află istoria acestui preparat tradițional românesc și cum îți poate îmbogăți mesele festive.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc tocată
  • 500 g afumătură (cârnați, bacon sau costiță)
  • 2-3 cepe mari, tocate
  • 2 căni de orez
  • 1 kg varză murată
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • Sare, piper după gust
  • 1 legătură mărar tocat
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 500 ml suc de roșii
  • 2-3 frunze de dafin

 

Mod de Preparare:

Într-un bol mare, amestecați carnea de porc cu orezul, ceapa tocată, mărarul, pătrunjelul, sarea, piperul și boiaua.

Desfaceți frunzele de varză și tăiați cotoarele.

Puneți o lingură din amestecul de carne pe fiecare frunză de varză și rulați.

Așezați sarmalele într-o oală, intercalând cu straturi de afumătură.

Turnați sucul de roșii peste sarmale și adăugați frunzele de dafin.

Acoperiți și fierbeți la foc mic pana cand carnea si varza sunt fierte.

Sarmale cu Afumătură și Carne de Porc: Rețetă Tradițională Românească

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Carbohidrați: 20 g
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 15 g

 

Sarmalele sunt un simbol al bucătăriei românești, cu rădăcini adânci în istoria și tradiția culinară. Această rețetă combină savoarea cărnii de porc cu aroma distinctă a afumăturii, învelită în frunze de varză murată.

Fiecare regiune din România are variații ale acestei rețete, reflectând diversitatea și bogăția culturală a țării.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Sarmale cu slănină afumată

Sarmale cu slănină afumată din: varza dulce, carne tocata, slanina afumata, orez, ceapa alba, sare, piper, cimbrubulion, untura.   Ingrediente: 3-4 verze dulci, de dimensiune mijlocie 1 lămâie 1 kg carne tocată 200 g slănină afumată 100 g orez 5-6 cepe albe sare piper cimbru bulion untura   Mod de preparare: Opărești varza în apă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.