Sarmale cu afumatura si pasta de tomate

Printeaza

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza murata, costita afumata, foi de dafin, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • 200-300 g costita afumata
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli varza în apă rece, des­faci foile, înlături nervurile mai tari şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele.

Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi ore­zul spălat, cimbrul şi două lin­guri de pastă de tomate.

Con­dimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi bine compoziţia.

Iei cu lingura carne şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi strâns şi in­troduci varza la capete.

După ce sunt gata toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi.

Pui peste varză câteva felii de costiţă (poţi pune şi slănină afumată, mai ales dacă este carnea mai slabă), foile de dafin şi aşezi sarmalele una lângă alta.

După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale. Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra.

Acoperi cu apă şi le pui pe foc pentru circa 30 de minute. Le introduci în cuptor, la foc mic, circa două ore.

Dacă este nevoie, mai adaugi apă.

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mai am niste sarmale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.