Sarmale traditionale din: carne de porc, orez, ceapa, bulion, boia, varza, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 60 g orez 1 ceapă mare 150 ml bulion 1 linguriţă de boia afumată 1 varză acră sare piper ulei pătrunjel Mod de preparare: Amestecă într-un vas carnea tocată, orezul, ceapa tocată […]
Sarmale ardelenesti
PrinteazaSarmale ardelenesti din: carne tocata, ceapa, varza murata, orez, ciolan afumat, sare, piper si ardei iute.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata (amestec vita/porc)
- 200 g slaninuta afumata impanata
- 2 cepe
- 1 kg varza murata
- 3-4 fire de cimbru uscat
- 150 g orez
- 500 g cioclan afumat
- sare
- piper
- ardei iuti
Mod de preparare:
slăninuţa în cubuleţe şi căliţi-le la foc mic, până când încep să se îngălbenească.
Puneţi-le peste carne şi amestecaţi-le bine, adăugaţi ceapa tocată mărunt, orezul, sare şi piper după gust.
Frământaţi bine amestecul pentru omogenizare.
Desfaceţi varza murată în foi, apoi puneţi pe fiecare foaie de varză câte 1 lingură de amestec cu carne.
Rulaţi foile de varză şi puneţi-le într-o cratiţă pe un strat de varză tocată.
Puneţi printre sarmale, fire de cimbru, ardei iuţi şi bucăţi de ciolan afumat şi acoperiţi totul cu varză tocată.
Adăugaţi în cratiţă apă, cât să acopere sarmalele, şi puneţi cratita la cuptor pentru circa 2 ore.
Sarmale ardelenesti
Pofta buna!
Sarmale picante din: carne de porc, orez, ceapa, bulion, boia, varza, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 60 g orez 1 ceapă mare 150 ml bulion 1 linguriţă de boia afumată 1 varză acră sare si piper ulei pătrunjel Mod de preparare: Amestecă carnea tocată, orezul, ceapa tocată călită, sarea, piperul şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale ardelenesti
- sarmale ardelenesti cu varza acra
- reteta sarmale ardelenesti
- sarmale ardelenesti cu varza murata
Foarte bune sarmalele ardelenesti
Vreau si eu o portie de sarmale ardelenesti
trebui neaparat la cuptor ? la oala cu presiune pot ?
Se poate face si la kukta!Totul se introduce in oala.Atentie pana la semn!!Se acopera continutul cu apa sau moare(pe ardeleneste asa se spune la zeama de varza) cca 1 cm acoperire!Se lasa cam 1.30 ore la fiert apoi se da la jet de apa rece si se deschide oala.Se transvazeaza in oala in care se va pastra in frigider si dupa racire se da la frigider.Atat!Nu uitati smantana si mamaliga!!!!!