Sarmale aromate
PrinteazaSarmale aromate din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper.
- o varză acră mare
- un kg carne tocată amestec vită si porc
- 150 g orez
- 2 cepe
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- o linguriţă cimbru
- sare
- piper
- o bucată slănină afumată
- 2 linguri bulion
- foi de dafin
- cimbru
- boabe de piper negru
Mod de preparare:
Se taie cotoarele verzei şi se porţio-nează fiecare foaie în funcţie de cât de mari se doresc a fi sarmalele.
Pentru umplutură, ceapa tocată se căleşte în ulei, se adaugă orezul şi bulionul şi se lasă 5 minute pe foc. Se dă deoparte şi se pune peste carne. Se adaugă cimbru, sare, piper şi se frământă.
Se împăturesc sarmalele şi se aşază în vasul în care s-a pus un prim strat din cotoare tocate. Se pun felii de slănină printre sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, se toarnă bulionul desfăcut cu apă cât să acopere sarmalele.
Se aşază un strat de varză tocată, se pune capac şi se fierb 3 ore la cuptor la foc mic.
Pofta buna!