Sarmale cu bacon
PrinteazaSarmale cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai si smantana.
- 250 g orez
- 500 g carne de porc
- 150 g slanina
- un morcov
- doua cepe
- 200 g bacon
- zeama de varza
- 800 g rosii
- boia dulce
- varza murata
- cimbru
- frunze de dafin
- 250 ml ulei
- sare
- piper
- 6 boabe de piper
- malai
- smantana
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală apoi slănina şi baconul, împreună cu carnea şi cepele curăţate, se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu orezul spălat, cimbrul uscat, bine mărunţit, morcovul dat prin răzătoarea mică, sarea, piperul şi boiaua dulce.
Se aleg frunzele întregi de varză, se curăţă de cotoare şi se porţionează în mărimea dorită. Restul de varză se toacă mărunt şi se pune într-o oală cu puţin ulei. Se formează sărmăluţele şi se aşază în oală. între rândurile de sarmale se poate adăuga varză tocată fin şi bucăţele de slănină.
Se presară boabele de piper şi foile de dafin după gust. Se toarnă deasupra un litru de zeamă de varză şi apă cât să cuprindă sarmalele. Se lasă la fiert la foc mic timp de o oră. Se adaugă roşiile date pe râzătoare şi se mai fierbe toful încă o oră, apoi se rumenesc la cuptor timp de 30 de minute.
Se servesc cu mămăliguţă, ardei iute şi smântână, după gust.
Sarmale cu bacon
Pofta buna!