Sarmale bucovinene

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si piper.

Ingrediente:Sarmale bucovinene

  • 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita)
  • 250 g jumari
  • 250 g orez
  • 250 pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura rasa cimbru maruntit
  • 1 lingura boia de ardei
  • 25 foi de vita murate
  • 25 foi de varza murata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea tocată cu jumările date prin maşina de tocat, orezul, spălat în 2-3 ape, pasta de tomate, boiaua de ardei, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.

Adăugaţi ardeiul gras tocat cât mai mărunt, cimbrul, sare şi piper proaspăt măcinat.

Omogenizaţi bine compoziţia, după care puneţi câte o lingură din aceasta pe fiecare din foile de viţă şi varză murată. Rulati foile de varză şi viţă de vie şi puneţi sarmalele obţinute într-o cratiţă, pe un strat de varză tocată.

După ce aţi pus toate sarmalele în cratiţă puneţi deasupra acestora un strat de varză tocată.

Puneţi în cratiţă atâta apă cât să acopere ingredientele din cratiţă. Puneţi cratiţa în cuptorul încins şi coaceţi sarmalele la foc mic circa 3 ore.

Serviţi sarmalele fierbinţi, stropite cu smântână, alături de mămăligă caldă.

Sarmale bucovinene

Sarmale bucovinene

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sarmale bucovinene

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.