Sarmale bulgăreşti în foi de vita
PrinteazaSarmale bulgăreşti în foi de vita din: foi de vita, orez, fasole boabe, stafide, pasta de tomate, ulei, ceapa rosie, scortisoara, marar, supa de legume, sare si piper.
- 30 g foi de vita murate
- 100 g orez
- 250 g fasole boabe fiarta
- 100 g stafide
- 2 linguri pasta de tomate
- 75 ml ulei
- 2 cepe rosii
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 legatura marar
- 500 ml supa de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o tocaţi-o mărunt şi căliţi-o în 50ml de ulei împreună cu orezul şi un vârf de linguriţă sare.
După 4-5 minute adăugaţi o cană cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până ce apa este absorbită de orez.
Amestecaţi într-un castron fasolea sfărâmată cu furculiţa cu orezul fiert, stafidele, mărarul tocat mărunt, pasta de tomate, scorţişoara, sare şi piper, după gust.
Omogenizaţi bine compoziţia, după care puneţi pe fiecare frunză de viţă câte o lingură din acest amestec, rulati-o şi împachetaţi-o, astfel încât să nu se desfacă la fiert.
Puneţi sărmăluţele astfel pregătite într-o cratiţă, adăugaţi supa de legume şi uleiul rămas şi fierbeţi acoperit sarmalele circa 40 de minute.
Serviţi câte 5 sarmale la porţie, stropite cu sosul din cratiţă şi, eventual cu smântână.
Sarmale bulgăreşti în foi de vita
Pofta buna!
Interesanta reteta de sarmale bulgaresti ce adauga in compozitia traditionala a acestora cu fasole, stafide si scortisoara !