Rețetă Autentică de Ciorbă de Fasole Verde cu Afumătură – Savoare Tradițională Românească din: fasole verde, afumatura, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper, leustean. Descoperă secretul unei ciorbe de fasole verde cu afumătură delicioasă, o rețetă tradițională românească plină de savoare și arome autentice. Află […]
Sarmale de bureti in foi de vita
PrinteazaSarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn.
Ingrediente:
- 100 g orez
- 500 g ceapă
- 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi)
- sare
- piper
- câteva pachete de foi de viţă (la sare)
sos
- o cană de borş
- 3 linguri de pastă de tomate
- apă
- facultativ: 3-4 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Ceapa se taie şi se căleşte puţin în untdelemn (dacă este dezlegare) şi apoi se înbuşă apoi în puţină apă sau doar se înăbuşă.
Bureţii se pun la desărat sau la rehidratat (dacă este cazul), în apă rece, după care se trec prin maşina de tocat.
Dacă sunt proaspete, se spală şi se toacă prin maşină sau cu cuţitul.
toarnă peste ceapă. Se adaugă în compoziţie şi orezul (curăţat şi spălat) şi se lasă totul la foc mic până ce orezul se umflă.
gustă şi apoi se piperează şi, dacă mai e nevoie, se adaugă sare. Se lasă compoziţia să se răcească puţin.
Foile de viţă de vie se desărează în apă călduţă, se curăţă de codiţe şi de vinişoarele prea groase şi se învelesc în ele sarmale de dimensiune potrivită.
Pe fundul oalei se pune un strat de foi de viţă, apoi se aşază, concentric, sarmalele, primul strat pornind dinspre pereţii oalei spre interior, iar celelalte straturi pornind din centru spre margini.
acoperă cu alte frunze de viţă de vie şi se toarnă deasupra un amestec de borş, apă şi pastă de tomate.
Poftă bună!
Rețetă Autentică de Ciorbă de Fasole Verde cu Afumătură – Savoare Tradițională Românească
Incoming search terms:
- sarmale cu bureti
Bune sarmalele astea