Sarmale ca-n Oltenia
PrinteazaSarmale ca-n Oltenia din: carne tocata de porc, ceapa, orez, bulion, cimbru, sare, varza, costita afumata, dafin, bulion, ulei.
- 1 kg carne tocată de porc
- 3 cepe mari
- 100 g orez
- 2-3 linguri bulion
- 1 lingură cimbru mărunţit
- sare
- 3-4 verze potrivite
- costiţă afumată sau kaizer
- foi de dafin
- 2 cepe tocate
- 2 linguri bulion
- ulei
Mod de preparare:
Dai ceapa şi carnea prin maşina de tocat. Adaugi orezul, bulionul, cimbrul, sarea şi amesteci.
Alegi foi de varză şi le pregăteşti. Pui umplutură pe foi şi împachetezi sarmale. Toci mărunt varza rămasă şi pui un strat pe baza vasului, apoi aşezi sarmalele în straturi separate cu varză tocată. Deasupra pui 2 foi mari de varză şi presari varză tocată.
Pui în vas afumătura, foile de dafin şi fierbi sarmalele la foc mic, timp de 5-6 ore, pentru a se pătrunde carnea şi sarmalele.
Prăjeşti în ulei cele 2 cepe tocate mărunt, le amesteci cu bulionul şi le pui peste sarmale, în strat uniform. Serveşti sarmalele cu smântână, ardei iuţi şi mămăligă caldă.
Pofta buna!