Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc din: carne de vita tocata, afumatura, varza murata, orez, ceapa, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin, suc de rosii. Sarmalele sunt un fel de mâncare tradițional în multe țări din Europa de Est, inclusiv în România. Această rețetă combină […]
Sarmale cu carne afumata si dafin
PrinteazaSarmale cu carne afumata si dafin din: varza murata, carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată), carne de mânzat, orez, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, cimbru, dafin.
- 2 verze murate mari
- 1 kg carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată)
- 1/2 kg carne de mânzat
- 1 ceşcuţă orez
- 3 cepe de dimensiune medie
- 1 morcov 120 ml ulei
- 1 ceaşcă bulion
- sare
- piper boabe şi măcinat
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare:
Pregăteşti frunzele pentru sărmăluţe, îndepărtând nervurile mai groase.
Toci varza rămasă pe care o vei presăra pe baza vasului şi între straturile de sarmale.
Cureţi legumele şi le speli. Razi fin morcovul, iar ceapa o tai mărunt.
Le căleşti puţin în ulei, până când ceapa devine transparentă.
Toci carnea şi o amesteci împreună cu orezul, bulionul, legumele călite, sare, piper şi cimbru.
Infăşori sarmalele şi le aşezi în oală, în straturi separate cu varză, foi de dafin, boabe de piper şi crenguţe de cimbru.
Fierbi sarmalele de cu seară şi le laşi să se răcească până a doua zi, când , le aşezi într-o tavă ovală, în care pui o ceaşcă de ulei.
Aşezi sarmalele într-un singur rând, cu bucăţi de afumătură deasupra.
Le rumeneşti frumos şi le serveşti calde, cu mămăliguţă.
Dacă sunt cu varză acră, le serveşti cu smântână alături, iar dacă sunt cu varză dulce, le aduci la masă cu iaurt.
Sarmale cu carne afumata si dafin
Pofta buna!
Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc
Pofta buna!
Foarte bune sarmalele cu carne afumata